PRESSE

Pressemeddelelse / Ny bog skildrer dansk gadekunst

Dansk gadekunst er det hidtil største og grundigste værk om gadekunst på dansk. Bogen er ikke en afdækning af gadekunst fra a til z, men en samling af tematiske artikler, interviews og naturligvis et hav af fotografier, der kommer bredt omkring gadekunsten.

Bogen besvarer spørgsmål som:
Hvordan kom street art til Danmark?
Hvad er street art set i forhold til graffiti?
Hvad er graffiti, og hvordan skal man afkode det?
Er gadekunst overhovedet kunst?
Er gadekunst tegn på slum eller gentrificering.
Er street art nu så udvandet, at det er på tide at lægge begrebet i graven?
Og hvad mener kunstnerne selv?

Ideen med dette kludetæppe af tekster og tematikker er at afbilde gadekunsten og dens mange ansigter og stemmer. Bogen er dermed et opgør med stereotypierne omkring gadekunsten og – kunstnerne. Bogen skaber en neutral ramme for en grundig formidling af gadekunsten, hvor der både er plads til den detaljerede videnskabelige gennemgang samt de mere ideologiske og politiske indlæg for den teoretisk interesserede og fede historier og portrætter for den nysgerrige.
Altsammen indpakket i en rigt illustreret bog.

Bogen er lavet af 100% velvilje for 0,00 kroner og udkommer uden forlag, eftersom ALLE indtægter fra denne bog går UBESKÅRET til fadderskaber og skoleunder-støttelse til børn i den tredje verden forvaltet af den frivillige organisation www.verdensboern.dk.

Bogen er på 440 sider med håndtrykt, signeret og nummereret omslag. Den koster 349,95 og kan bestilles i boghandlen eller købes direkte via www.kopenhagenshop.dk. For yderligere information, interviews og kontakt til kunstnerne: Lasse Korsemann Horne via danskgadekunst@gmail.com eller 2579 5317. Flere bøger har håndtegnede omslag lavet af de medvirkende kunstnere. Disse bøger kan købes ved direkte henvendelse til danskgadekunst@gmail.com.

Sponsorer: Bogens tryk er sponsoreret af Scandivian Book A/S. Omslag er sponsoreret af Naryana Press.

NB! Du kan også gøre en forskel. Spred ordet om denne bog ved at anmelde den – godt eller skidt, det er op til dig. Men omtalen vil sikre bogen et større salg og dermed flere penge til velgørenhed. Tænk på det som dit lille bidrag til en bedre verden.

Indhold: Åbn dine øjne, København af Rasmus Poulsen, Den forbudte skrift af Anne B.S. Petersen, Den spraymålade bilden af Staffan Jacobson, Byen Brænder, Graffiti vs. street art og Med byen som legeplads af Mette Truberg, Beneath the pavement af Line Kjær, Et brev fra Itso & Adams af Carina Liesk, Er street art kunst? af Toke Lykkeberg, Galleristen af Jesper Elg og Nanna Bonde Thylstrup, Spring kammerat, den gamle verden er efter dig! af Kasper Opstrup, Gadekunstens offentlige aftryk af Anne Marie Pahuus, Stik mig din adresse, så skal jeg krafteddeme sprøjtemale dit hus! af Ditte Giese, Crack my world af Gry Worre Hallberg, Gadekunst og gentrificering af Kristine Samson, Hæresi og van(d)tro og To read the street, you have to write it af Rune Schleimann, Hærværk som kritisk potentiale af Jan Danebod samt portrætter af Anders Reventlov Larsen, Armsrock, Bates, Bureau Detours,
CMP, Cres, Dais, Dambo, OEPS, De mystiske fodspor, HuskMitNavn, Juse One, Kissmama, L:Ron:Harald, Life Aquatic, Lints, Papfar, Pink Army, Rebus, Room4free, Sif Itona Westerberg, Signe Aarestrup, Skæve børn i smølfeland, Smoke, Solvognen, Soten, Stangtennis, Tabu, The Dark Roses, Thomas Pålsson og Zenith.